Сокол (Марково) победи шампиона Ботев с 1:0 в един от по-любопитните мачове на предполседния кръг на Елитна юношеска група до 17 години.

Голът за домакините падна в 5-тата минута, когато след центриране отдясно Митрев от Сокол нахлу в наказателно и малко преди да прати топката във вратата, бранител на канарчетата я заби в собствената си мрежа притиснат от крилото на тима от Марково. "Канарчетата" имаха няколко добри положения за гол, но не успяха да изравнят. Малко преди края на срещата Мартин Русев от гостите получи червен картон. 

"Червено-белите" са на седма позиция и в днешния двубой излезнаха за своята чест, като също могат да се изкачат с едно място след спечелените триточки. "Канарчетата" от своя страна играха с по-малки футболисти, тъй като голяма част от играчите набор 2001 взеха участие във вчерашната среща на тима до 19 години срещу Славия.

Главен рефер на срещата бе Даниел Краевски с помощници Йордан Петров и Николай Чакъров. 

С победата си днес Сокол със сигурност ще завърши преди Локо Пд в крайното класиране. В последния кръг момчетата на Манол Георгиев гостуват на Етър, а Ботев приема Пирин.