При цялата привидна караница между двама водещи претенденти за “народната любов” в българската политика, каквито са президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов, по най-важният въпрос за профилираната като троянски кон на Кремъл България двамата явно си сътрудничат. http://clubz.bg/68124-moskva_ochakva_bojko_borisov

В България  Румен Радев се прави на противник на Бойко Борисов, но в Русия го хвали. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/21/3182471_ot_moskva_radev_poiska_pravitelstvoto_da_produlji/?ref=home_mainStory

Румен Радев вече открито играе ролята на пощенски гълъб на Борисов. Литва към лятната резиденция на Путин в Сочи с послание от уж опърничавия премиер Борисов, чието укротяване от страна на Кремъл е отколешен факт.

Борисов (ре)анимира ядрените аспирации на Путин в България, а Радев ги анимира с аноноса, че щом ще разкопаваме уж погребания руски проект АЕЦ “Белене”, това не може да стане без участието на гробокопачите на българската енергийна независимост. Казал го е иначе, но смисълът е този.

Руските идеолози от съветско време, заченали плана в България да бъде построена още една руска ядрена база под формата на АЕЦ “Белене”, постановиха друго  

в периода на имперския упадък на евразийската държава. В края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век руски учени закопаха идеята за АЕЦ “Белене” с логични аргументи за липсата на икономическа целесъобразност и  поради наличието на сеизмологичен риск. 

Сам по себе си този факт изобличава лъжите, че в обосноваването на проекта има някаква логика, различна от московската стратегия Русия да се настани с още една ядрена мощност под свой контрол в любимия си заден двор в Европа, за да шантажира останалата част от нея. 

Сега, когато Владимир Велики се възпроизведе като самодържец в Москва, натискът върху неговите балкански велможи се увеличи отново. И те клекнаха като Илияна Йотова пред руския Гундяев при посещението му в София.

Добрата новина за  гласуващите за онези, които клякат пред Путин, е че вече не става дума само за управляващо-опозиционната коалиция между Борисов, Сидеров, Каракачанов и Нинова. Те си имат пилотен проект в лицето на пилота, избран по волята на Борисов за президент. Поне така твърди Борисов,  знаменит и с признанието си по отношение на главния прокурор “ ти си го избра”.

Самият бивш пилот Радев, обявен за пилотен проект на влиянието на Борисов от самия Борисов, не се обиди кой знае колко на това Борисово твърдение, според което тъкмо Борисов е изчислил нещата така, че Радев да стане президент, за да не се претовари самолета на българската демокрация с прекалено много власт в багажното отделение на оялия се политически монополист ГЕРБ. 

Премиерът  Станишев не се обиди на Путин, който го накара да чака за аудиенция три часа пред вратата му в Сочи на 19 септември 2012. На следващата година упражнението по унижаването на България беше повторено. Този път Станишев беше унизен с отлагането на предварително уговорената срещу при премиера Медведев в Москва с цял ден. http://e-vestnik.bg/8564/stanishev-dovarshi-mandata-si-s-pomoshtta-na-sasht-v-borba-s-parvanov/

Какво сочи фактът, че Румен Радев  бърза да отиде в Сочи?  След като там беше унизен Станишев преди десет години? И след което самият Радев беше навикан от пратеника на Путин, руския Гундяев, който се държа в София на 5 март като наследник на Каулбарс, руският императорски пратеник, изпратен през 1886г. да “овладява” положението в непокорната България, дръзнала да се обединява пряко волята на Русия?

Борисов беше унизен от руския външен министър Лавров с репликата, че трябва да се срамува от избирателите си заради спирането на “Южен поток”. Борисов му подложи другата си буза, отговаряйки, че Лаввров е най-добрия дипломат на света. https://www.vesti.bg/bulgaria/lavrov-borisov-triabva-da-se-sramuva-pred-izbiratelite-si-6043754

След като Илияна Йотова, вицепремиер на България, се унизи да коленичи и да целува ръка на руския Гундяев, нейният началник Румен Радев прие унижението същият да му се кара в собствения му кабинет в София на 5 март тази година. Сега Радев върви по стъпките на Станишев и Борисов. Това сочи полетът му към Сочи. 

Не са обидчиви нашите вождове. Матушката им може да ги пердаши, а те ще молят за още шамари и ритници. 

 

НА СНИМКИТЕ:  Врат до брат, вратска дружба между Борис и Радев. 

Share on Facebook