Христо Калоферов определено е едно от най-чаровните лица на Нова телевизия, където е от 2007 година насам. Топ новинарят е фотогеничен и с отличен усет към професията, поради което е и доста апетитна хапка за мнозина.

Малцина обаче биха предположили, че вместо като говорител в новинарските емисии, Калоферов ще се изявява с професионален… фотоапарат, пише в. "ШОУ". Всъщност синеокият симпатяга от години се увлича по фотографията. Опознава професионално и живота от другата страна на камерата, още докато учи операторско майсторство.

И до днес остава верен на традицията – все още снима с професионален фотоапарат с лента. Изглежда хобито му не остава незабелязано. Наскоро народното издание научи от сигурни източници, че популярна английска медия подготвя апетитно предложение към Калоферов, но не като към водещ на новинарски емисии, а като към фотограф – по проект, свързан с реализирането на поредица от документални филми за емблематични световни забележителности.

Очаква се съвсем скоро журналистът на Нова тв да получи атрактивна оферта, която ще следим с интерес дали ще приеме. Припомняме, че Христо Калоферов е едно от емблематичните лица на Нова телевизия. Преди да се присъедини към частния канал, работи и за „По света и у нас” в БНТ, както и за регионалния телевизионен център в Благоевград. Бил е и водещ на сутрешния блок на Нова тв, където си партнира с Мирослава Иванова.