Само за ден осмината футболни хулигани, задържани заради сбиването в зала „Колодрума“ в събота, бяха осъдени по бързата процедура.

Районният съд в Пловдив постанови най – тежко наказание за 33-годишния Божидар Попов. 3 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок получи пловдивчанинът, който е привърженик на Локомотив Пловдив. Той се призна за виновен пред магистратите и обяви, че съжалява за случилото се.

Останалите седмина получиха само наказание „пробация“. С най – дълъг срок е тя за 41-годишния Дилян Георгиев – година и четири месеца. Той ще упражни и 100 часа обществено полезен труд.

1 година и 2 месеца е пробацията за 20-годишния Иван Топалски от агитката на Локомотив и за 42-годишния привърженик на ЦСКА Николай Станков от София.

Другият софианец – Станислав Чолаков, също получи 1 година и 2 месеца пробация, но той ще упражни и 100 часа общественополезен труд.

Еднакво наказание от една година пробация постанови съдът за 34-годишния Мартин Новаков от София, за 22-годишния Михаил Партинков и за 27-годишния Иван Иванов.

Враждуващите привърженици на ЦСКА и на Локомотив Пловдив се явиха пред съда на две групи. Всички обвиняеми сключиха споразумение с прокуратурата.

Припомням, държавното обвинение внесе днес в съда осемте бързи производства срещу футболните хулигани, задължани за сбиването в зала „Колодрума“ на 19 май. В рамките на няколко часа седмина получиха пробации по бързата процедура, а за един от тях магистратите постановиха условна присъда.