Собственикът на известната дискотека "Бигъл" Миодраг Крушчич /49 г./ е бил убит снощи в Подгорица, докато седял в градината на ресторант "Палата" с журналистката от черногорския вестник "Виести" Йелена Йованович, съобщава сръбският вестник "Блиц".

Висок, едър, облечен в черно с качулка и силиконова маска на лицето мъж се доближил към Крушчич откъм гърба му и изстрелял срещу него няколко куршума.

Ранен, Крушчич се опитал да избяга, но след два-три метра паднал на тревата. Убиецът се приближил до него и отново изстрелял още няколко куршума, след това успял да избяга. Журналистката е леко ранена в главата от счупено стъкло.

След убийството специалните части за борба с тероризма започнаха да контролират входовете и изходите от Подгорица към Цетине, Никшич, Зета и Златица. Специалните части претърсват автомобили, проверяват лица от интерес за службите за сигурност и извършват засилен контрол на движението, пише БТА.

Полицията смята, че Крушчич е убит в разчистване на сметки между два черногорски престъпни клана. Крушчич е смятан за близък до "шкалярския клан", който е в конфликт с "кавачкия клан". Затова представители на "кавачкия клан" са били разпитани веднага след убийството.