Днес главен разследващ полицай от Главна Дирекция Национална полиция и след съгласуване с прокурор от Софийска градска прокуратура привлече бившия банкер и настоящ член на Столичен общински съвет Стоян Александров по второ обвинение за извършено от него престъпление по чл. 255, ал. 3 от Наказателния кодекс, съобщават от прокуратурата.

Обвинението е за това, че като управител на "СТАЛ 2007" ЕООД избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по Закон за корпоративното подоходно облагане в особено големи размери - 153 978, 80 лева чрез невярно деклариране.

За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество.

Дружеството "СТАЛ 2007" ЕООД е едно от дружествата, чрез които Стоян Александров е извършвал до скоро и друго престъпление, за което по-рано бе ангажирана наказателната му отговорност, а именно лихварство. Установява се, че Александров не само е развивал неправомерно лихварствп чрез "СТАЛ 2007" ЕООД, но е намалявал и печалбата на дружеството си неправомерно, като по този начин е ощетил Държавата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!