Собственик на къщa се изуми, когато откри скрито скривалище от Втората световна война, закътано в задната му градина. Крис Скот направи невероятната находка, когато реши да разследва потенциалната "канализационна шахта" в дома му в Мидълзбро, Северна Англия. Това предаде в."Мирър".

40-годишният мъж прекарал два дни в отводняване на шахтата с местния строител Тони Сизер. И двамата били изумени, откривайки солиден бетонен бункер от Втората световна война, състоящ се от две стаи и два аварийни люка.


Шахтата имала 10-футова стълба и била толкова голяма, че отнело два дни за изпомпване, за да се отстрани цялата вода. В тази стая имало отворена дървена врата, която водела до две допълнителни стаи, поставени в твърд бетон.


В края на тази стая двамата намерили друга врата. Тони изкопал развалините зад вратата и открил друга стълба. "Това е аварийна стълба за бягство, в случай че първата е била унищожена или блокирана от развалини от бомба", каза Крис.

Вътре в бункера има помещение с размер на град с интериор по поръчка, съоръжения за оцеляване и стая.

  •  

Крис бил уведомен от съседите за вероятното съществуване на бункера, но те не го бяха виждали със собствените си очи.Смята се, че бункът е бил построен за около 100 местни жители, за да се приюти от нацистки въздушни нападения.


Мъжът каза, че се надява да извърши някаква работа по бункера и в бъдеще да го върне обратно в употреба.

"Това е доста голяма стая и вероятно ще направя нещо с нея", каза той.