Разярен от решението на пловдивския Окръжен съд, бащата на 21-годишната Габриела Медарова Здравко избухна. "Това е несериозно! Никога не сме си помисляли, че може отново да я задържат. Жертват едно момиче, което наистина е добро", отсече той. Родителят твърди, че се притеснявал за дъщеря си, защото била на лечение, а в ареста сега нямала хапчета.

"Казали са й: "Мърло, ти отиваш директно в затвора!", бесен е бащата. Той и съпругата му си тръгнаха от съдебната зала, откъдето с белезници беше изведена дъщеря им. Те се опитаха да я успокоят.

Побойничката Габриела за пореден път с насълзени очи уверяваше магистратите, че иска да е при родителите си и да продължи образованието си. Молбите й този път не трогнаха съдебния състав, председателстван от Елена Захова, сочена за една от най-принципните и строги съдии в Пловдив. Магистратите  изтъкнаха, че има данни 21-годишната танцьорка да е автор на нападението.

На 9-и срещу 10-и май Медарова нанесе побой над студентката Катя Ангелова в нощен клуб. Момичето празнувало рождения си ден с компания. Около 3 часа призори Катя отишла с приятелка до тоалетната. В това време Габриела излязла с приятеля си Пачо от кабинката. Тя веднага се насочила към непознатото момиче и със силен юмрук и нанесла удар в носа. Рожденичката се свлякла на пода, обляна в кръв.

След като случаят се разшумя, Медарова беше задържана за 72 часа. В петък пловдивският районен съдия Димитър Кацарев я освободи. Прокуратурата обаче обжалва с аргумента, че действията на Габриела се превръщат в рецидив. Преди месец, пияна и дрогирана, тя потроши с джипа на приятеля си Пачо 10 коли в Пловдив. След престой в ареста беше пусната под парична гаранция от 5000 лева.

Новото определение на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.