Започна турнирът за купа „Проф. Иван Славков“ в памет на бившия президент на БФС и председател на БОК. Надпреварата се провежда за трета поредна година от Зоналния съвет към БФС – София под егидата на президента Борислав Михайлов в сътрудничество с Министерството на младежта и спорта и Национална спортна база ЕАД.

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева даде официален старт на състезанието на Националния стадион „Васил Левски“ с участието на 240 деца от 16 отбора. В рамките на три дни малчуганите ще имат възможност да практикуват любимата си игра, да демонстрират качествата си, да се вдъхновят и да усетят атмосферата на стадион „Васил Левски“, който през годините е ставал арена на едни от най-забележителните и исторически успехи на българския футбол.

„Изключително съм радостна, че днес виждам толкова много деца, които ще се докоснат до магията и атмосферата на Националния стадион, борейки се за купата „Проф. Иван Славков“, заяви Ваня Колева. 

Тя припомни, че ММС и БФС работят успешно заедно по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол и пожела успех на децата в турнира, като ги посъветва да се занимават активно със спорт.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов благодари на ръководството на ММС за подкрепата и за предоставената възможност младите футболисти да играят на терена на Националния стадион. 

Валя Славкова, съпруга на покойния проф. Иван Славков, също изказа благодарност към БФС и ММС. Тя изрази и надеждата си, че сред участниците в турнира са бъдещите футболни звезди на България. 

На тържеството по официалното откриване присъстваха също членът на Изпълнителния комитет на БФС Румян Вълков и председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров.  

Надпреварата по футбол 7 за подготвителна група деца, родени през 2009 г. продължава до 24 май. Отборите, които участват са: „Олимпия ФК – София“, „Царско село 2015“ (София), „Славия“ (София), „Национал“ (София), ДИТ (София), „Локомотив 1929“ (София), „Левски“ (София), „Том и Джери“, „Витоша 13“, „София Спорт“, „Витоша“ (Бистрица), „Арис“, „Ферион“ (София), „Барокко“, „Люлин“ и „Елит“ (София).

Първите четири отбора ще бъдат наградени с купи и екипи, а всички деца и тимове ще получат медали, топки, храна и напитки, които са осигурени от БФС.

снимка: bfunion.bg