Целта на визитата ми е да възстановим диалога на най-високо ниво, защото той е важен за успешното сътрудничество във всички области от взаимен интерес. Това каза в началото на срещата си с Владимир Путин президентът Румен Радев.
 
„Радвам се, че визитата ми е навечерието на 24 май. Радвам се, че нашите народи празнуват заедно този празник. Заедно отбелязваме и една знакова годишнина – 140-годишнина от освобождението на България. Затова и нашите отношения са по-особени. Те не се основават само на чисто политически или икономически интереси, а на дълбоките исторически, духовни и културни връзки между нашите народи. Това ни дава редица предимства и прави отношенията ни по-естествени”, посочи българският държавен глава.

„В същото време ни задължава да бъдем открити, да поставяме откровено всички теми. Където има различия, има решения. Очаквам да направи стратегически преглед на нашите отношения, да констатираме не само силните традиции и огромния потенциал, който имаме, но и да обосновем необходимостта от реални действия.


Имаме много взаимни интереси  в търговията, енергетиката, икономиката, образованието, културата. Ще се радвам на един задълбочен и откровен диалог”, добави Радев и отново благодари на колегата си за поканата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!