Самолет извърши аварийно кацане без шаси на летището в град Джида. Полет SV3818 на авиокомпания Saudi Arabian Airlines е пътувал от Медина до Дака, столицата на Бнгладеш.
 
Лайнерът е бил пренасочен към Джида поради неизправност на шасито. Както съобщават местните медии, наложило се е самолетът да кръжи над Джида преди да получи разрешение за кацане.

Пътниците и членовете на екипажа са били евакуирани по надуваеми стълби.

Според думите на официалния представител на авиокомпанията от Саудитска Арабия, непосредствено след излитането на самолета се е разбрало за неизправност в хидравличния механизъм на предното шаси. Поради това лайнерът е поискал аварийно кацане в Джида.

След напразни опити на пилота свързани с шасито, той е взел решение да приземи самолета, без неговото използване. Съобщава се, че няма пострадали при произшествието.


При предишен инцидент, както ви информирахме, самолет Airbus 321 на турската авиокомпания OnurAir, летящ от Анталия - Челябинск, кацна аварийно на летището във Волгоград. Причината е разхерметизация на салона на лайнера. Кислородните маски на пътниците са паднали, започна е паника. В резултат на инцидента никой не е пострадал. След кацането обаче хората са се нуждаели от психологическа помощ.

Също така, преди три дни, при ужасяваща катастрофа, 110 души загинаха при излитане на пътнически самолет от Хавана.