Отборът на Реал Мадрид завърши 2:2 срещу Виляреал като гост в последния си двубой от противоречивия си сезон в испанската Примера дивисион. С ремито "белия балет" сдаде второто място на Атлетико Мадрид, който има две точки повече и мач по-малко, а в неделя "дюшекчиите" приемат Ейбар. Попаденията за Реал отбелязаха Гарет Бейл в 11-ата и Кристиано Роналдо в 32-ата, докато за домакините се разписаха Мартинес в 71-ата и Кастийехо в 85-ата. Двубоят ще се запомни и с дебюта на сина на треньора на Реал Зинедин Зидан Люка на вратата на мадридчани в Примера. Двубоят на "Ел Мадригал" нямаше особено значение и за двата тима и предложи доста открита игра с атаки и към двете врати.

Реал първи стигна до гол в 11-ата минута след атака, започната от Касемиро в средата на терена. Бразилецът подаде към Лука Модрич, който намери от своя страна Гарет Бейл. Уелсецът се пребори със защитата на Виляреал и успя да открие резултата с удар с десния крак, като това по този начин се разписа в четвърти пореден мач за Реал. Последваха ситуации и пред двете врати и така се стигна до 32-ата минута, когато Марсело и Кристиано Роналдо показаха отлично взаимодействие. Бразилският защитник получи топката отдясно на наказателното поле от Иско и я качи на главата на португалеца, който не сбърка отблизо за 2:0. Резултатът се запази до почивката, а след паузата треньорът на "белите" Зинедин Зидан извади Роналдо и пусна на негово място Карим Бензема, за да му даде възможност да си почине преди финала на Шампионската лига срещу Ливърпул на 26 май.

Смените се отразиха на играта на Реал, докато домакините заиграха по-добре и закономерно стигнаха до равенство. В 71-ата минута Роже Мартинес намали, след като завърши многоходова акция през центъра. Пет минути преди края на редовното време Виляреал изравни след грешка в отбраната на Реал. Марсело изпусна Самуел Кастийехо който изскочи сам срещу Люка Зидан и не му остави шансове за 2:2. В последната минута на редовното време Бензема можеше да донесе победата на Реал, но силният му удар от около 25 метра беше отразен от стража на "Жълтата подводница". Така Виляреал се гарантира петото място и директно участие в Лига Европа, докато "белите" са трети с мисълта за мача на сезона в Киев срещу Ливърпул във финала на Шампионската лига.