Еуфорията от кралската сватба продължава и след като тя вече се състоя преди ден. Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство в Лондон, каквато е традицията, водеща началото си от кралицата-майка, съобщи Би Би Си. Букетът обикновено се полага на гроба в деня след сватбата.

Със своя букет Меган отдава почит и на майката на принц Хари - принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца "Кенсингтън".

Дизайнерката Филипа Крадок, на която беше поверено и озеленяването на храма "Сейнт Джордж", спази традицията и включи в букета мирта от посадената от кралица Виктория в Озбърн хаус на о-в Уайт, както и от растение, отгледано от миртата в букета на кралица Елизабет Втора през 1947 г.

В букета на Меган Маркъл имаше също момини сълзи, астилбе, жасмин, астранция. Момините сълзи са символ на любовта, астилбето - на търпението и предаността, а астранцията - на силата и куража. Придържа ги копринена панделка.

Кралицата-майка поставя начало на традицията да положи булчинския си букет на гроба на Незнайния воин в Уесминстърското абатство през 1923 г., когато се омъжва за херцога на Йорк, който по-късно става крал Джордж Шести. Херцогинята на Кембридж Катрин също спазва традицията през 2011 г.

В гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство са положени тленните останки на войник, загинал във Франция през Първата световна война.

Британската преса посвети много страници на сватбата на принц Хари, като дитирамбите си съперничеха в коментарите на церемонията, предаде АФП.

"Под разкошното майско слънце, сватбата на новия херцог и херцогиня на Съсекс отразяваше най-характерното за тях - непринудена двойка, изпълнена с грация и блясък, направо прекрасна. Това беше триумф" - написа в. "Сънди телеграф", който на първа страница постави снимката с целувката на младоженците пред храма "Сейнт Джордж".

"Булката беше прекрасна - допълва консервативният вестник, според който "дори Дисни не би могъл да създаде по-добра принцеса".

"Най-хубавата от всички кралски сватби - пише от своя страна в. "Сън он сънди" и определя този съюз като "историческа промяна" за монархията". - Това е ден, който дълго ще остане в паметта ни, чудесен символ за страната ни, която се е променила".

В. "Сънди мирър" с умиление пише, че сватбата въплъщава "днешна Великобритания - модерна, с много култури, мулитрасова".

С по-малко ентусиазъм в. "Гардиън" призовава евентуалното значение на този съюз да не бъде преувеличавано. Макар и да са модерни по дух, що се отнася до родителите им, няма нищо "революционно" ново у Хари и Меган. Вестникът напомня, че булката се е отказала от кариерата си, а принц Хари "не е показвал да иска да има такава".

"Като при всички сватби има надежда за нещо ново и дори оптимизъм - продължава в. "Гардиън". - Утре обаче ще ни занимава отново Брекзит."