Майка на три деца беше открита мъртва в дома й в Западен Йоркшир 10 дни, след като се оплакала в полицията от своя жесток съпруг, пише The Sun.
 
Според следствието, бракът им окончателно се разпаднал и мъжът се решил на крайни мерки. Той наръгал няколко пъти с нож своята 36-годишна съпруга с думите "Ако не бъдеш моя, няма да принадлежиш на никого".
 
Збигнев Ласек отрича съпричастност към убийството. По негови думи, отношенията им действително били проблемни, но се опитвали да ги разрешат. Следствието обаче не смята така - няколко месеца преди убийството съпругът се пристрастил към алкохола, заради което Моника решила да скъса с него. Това навярно е и мотивът, смятат полицаите.

За това, че в семейството постоянно ставали скандали, потвърждават е техни приятели. Збигнев се опитвал да контролира жена си във всичко, а също така неедрократно я заплашвал и прибягвал до физическо насилие.
 
Съседи открили трупа на Моника на пода в коридора, а до нея лежал мъжа й с въже на шията. Преди да дойдат полицаите, той си нанесъл и няколко удара с нож, за да ги заблуди, че са били нападнати.