Гостите, които ще честитят на младоженците, херцозите на Съсекс Хари и Меган в Уиндзорския дворец, ще бъдат посрещнати на сватбеното тържество с изискани ястия и нетрадиционна сватбена торта, отбелязва АП. 

Менюто се основава на сезонната британска продукция, като на поканените ще бъдат предложени шотландски скариди, британски аспержи и печено уиндзорско агнешко. Гостите ще могат да се насладят и на пилешко фрикасе с гъби смръчкула, грах и ризото, подправено с мента и свинско на скара.

Гвоздеят на сватбеното тържество ще бъде нетрадиционната торта. Младоженците поръчаха на калифорнийската сладкарка Клеър Птак да приготви "торта с лимон и сироп от бъзов цвят, която ще съчетава вкусовете на пролетта... покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя". 

Маркъл преди време е интервюирала Птак,"която се фокусира върху използването на сезонни и органични съставки в тортите си, за бившия си лайфстайл блог, който беше закрит миналата година. 

Клеър Птак е родена в Калифорния, САЩ, и работи в ресторанта "Chez Panisse" в Бъркли под ръководството на шеф Алис Уотърс, преди да се премести в британската столица. 

Започва бизнеса си в квартала "Хакни" в източната част на Лондон, където продава домашни приготвени сладкиши на щанд. През 2010 г. отваря собствената си пекарна "Вайълет", която се намира на същото място.