Ботев и Черно море завършиха 1:1 в среща от 28-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на стадион "Корабостроител" във Варна.

Преди мача двата тима бяха на трето и четвърто място в класирането, като "моряците" имаха три точки аванс пред "жълто-черните". Наставникът на пловдивчани Тодор Киселичков не можеше да разчита на доста от основните си футболисти, които не пътуваха за морската столица.

"Жълто-черните" стартираха по-активно и в първите 15 минути имаха три отлични възможности за гол. При две от тях Димитър Богданов и Мартин Татаров се озоваха сами срещу стража на "моряците", но не успяха да го преодолеят.

В средата на полувремето домакините центрираха към наказателното поле на Ботев, получи се разбъркване и играч в "зелено-бяло" прати топката във вратата. Този резултат се запази до края на първата част.

След почивката двата тима не направиха особено атрактивен сблъсък, а головите положения бяха малко. В 75-ата минута Илиян Томов бе съборен в наказателното поле на Черно море, а главният съдия отсъди дузпа.

Зад топката застана Здравко Жилов, който бе точен от бялата точка - 1:1. Само няколко минути по-късно "моряците" нацелиха гредата на вратата на Ботев, като това бе последното интересно положение в срещата.