Гостите, които ще честитят на младоженците, херцозите на Съсекс Хари и Меган в Уиндзорския дворец, ще бъдат посрещнати на сватбеното тържество с изискани ястия и нетрадиционна сватбена торта, отбелязва Асошиейтед прес.

Менюто се основава на сезонната британска продукция, като на поканените ще бъдат предложени шотландски скариди, британски аспержи и печено уиндзорско агнешко.

Гостите ще могат да се насладят и на пилшеко фрикасе с гъби смръчкула, грах и ризото, подправено с мента и свинско на скара.

Гвоздеят на сватбеното тържество ще бъде нетрадиционната торта. Младоженците поръчаха на калифорнийската сладкарка Клеър Птак да приготви "торта с лимон и сироп от бъзов цвят, която ще съчетава вкусовете на пролетта. . . покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя".
Маркъл преди време е интервюирала Птак,"която се фокусира върху използването на сезонни и органични съставки в тортите си, за бившия си лайфстайл блог, който беше закрит миналата година.
Клеър Птак е родена в Калифорния, САЩ, и работи в ресторанта "Chez Panisse" в Бъркли под ръководството на шеф Алис Уотърс, преди да се премести в британската столица. Започва бизнеса си в квартала "Хакни" в източната част на Лондон, където продава домашни приготвени сладкиши на щанд. През 2010 г. отваря собствената си пекарна "Вайълет", която се намира на същото място./БТА/