От много време насам на Лаута не е имало мач с главно „М“. Мач, от който нещо да зависи. Мач, който да накара феновете да понапълнят стадиона. Ако изключим дербито с Ботев Пловдив, то трудно някой фен на смърфовете ще може да се сети за друг двубой през този сезон, преди който да си е казал: „Трябва да съм там!“ Разбира се, тук говорим за по-умерените фенове. Тези, които по принцип пълнят Спортклуб и Цетралната трибуна. Не говорим за онова ядро от 200-300 „болни“ Локомотивци, които са на стадиона винаги, независимо от представянето на терена, от шансовете на смърфовете в даден мач и т.н.

Днес Локо Пловдив се изправя срещу Черно море, а само 1 гол може да прати черно-белите на Герена в директна битка за участие в Европа. Такъв мач Локо Пд пропиля преди точно една година. На Лаута срещу Дунав, смърфовете се сринаха и вместо успешен сезон – записаха нулев.

Днес Локо Пд отново може да стигне до един такъв мач. Този път той няма да е на Лаута, няма да е срещу тимче като Дунав. Този мач ще е на Герена, срещу „гранда“ Левски, но пък през последните години Локо Пд играе доста успешно на Герена и не веднъж смълча трибуните там. Левски в момента е тим, който спокойно може да сервира на привържениците си още една издънка! И едва ли има фен на Локо Пд, който да не се надява точно на това – Синя тишина…

Бруно Акрапович пристигна в Локомотив, за да донесе промяната, да я извърши. Няколко треньора преди него не посмяха да го направят. Босненцът развъртя метлата и стана „физкултурник“ в очите на тези, които изписа. Начело на Локо Пд Акрапович няма кой знае каква статистика зад гърба си. Дори напротив – тя е отрицателна, но пък се вижда промяна. Бегли наченки, на това, което трябва да е Локомотив Пловдив. Наченки на непримиримост, на компенсиране на липсата на качества и сработеност с борба, и себераздаване на терена.

Точно тази непримиримост на интернационалния тим на Акрапович запази надеждите на Локо Пд за класиране на заветния бараж. Кой вярваше, че черно-белите ще се изправят след 2:0 на Тича и продължаващите един след друг пропуски пред вратата на Милина? Но в игра се появиха Аралица, Парвиз и Елитон, и хоп, Локо стигна до добър турнирен резултат. А можеше да стигне и до чудесен такъв, но Ники Йорданов реши друго.

Днес на Лаута Акрапович и селектираният от него тим могат да осмислят сезона. Могат да пратят Локо на бараж на Герена. Бараж, който дори и да бъде загубен, ще донесе онази емоция и вълнения на феновете, за които те бленуват от доста време насам. Едно гостуване на Герена, само самото гостуване, ще върне искрата в очите на черно-белите привърженици. Те ще имат 4 дни, в които ще говорят за футбол. Ще сравняват качествата на сините футболисти с тези на своите играчи. Ще тръпнат в очакване на съдийските назначения. По-младите ще организират пътуването до София, ще подготвят хореографии, пирографии, транспаранти. По-старите ще стават сутрин, ще купуват вестници и ще четат с трепет новините за предстоящия бараж. Все неща, за които запалянкото живее.

А ако Локомотив Пловдив събуди феновете си, ще събуди и себе си!

Днес, 19:45, Лаута! До последна капка сили, пот и ако трябва – кръв!