Роден ресторант пренесе българската кулинария на съвсем ново ниво. Всеки от вас е попадал на готарските канали и е цъкал с език по невероятно аранжираните чинии и блюда. Мислите си, че у нас, с изцяло родни продукти това не може да бъде постигнато? Лъжете се и ресторант Булгар го доказва. Ето някои от техните ясния, които  открихме във фейсбук страницата им. Нашите шапки паднаха, убедени сме, че ще оставят и вас без думи, и със сигурност ще ви накарат да ги посетите:

 

Крехко агнешко джоланче, печено на бавен огън, гарнирано с традиционна дроб-сарма:

 

Пържена филийка от козунчен хляб, поднесена с крем от люляк, и жасмин, съчетана с вкусен сладолед от виолетки:

 

Телешки ребра от прочутата българска родопска порода са част от Новото меню на Restaurant Bulgar Приготвени на барбекю, ще задоволят и най-претенциозния вкус:

 

Сочен джолан от глиган, приготвен на бавен огън и още много кулинарни изкушения, вдъхновени от българската кухня:

 

Качамак с манатарки, овчи кашкавал, луканка и пръжки:

Телешки език в масло, горчица, нашенска Harrisa сезонна туршия и чесън с червен пипер:

Калмари по тракийски:

 

Ресторант Bulgar се намира в хотел Marinela (бившия ресторант „Лозенец“) и отвори врати на 15 декември миналата година. От тогава ресторантът е еталон за изискана и вкусна кухня.

Името на ресторанта идва от житната култура булгур, която от векове е традиционна за българския поминък. Символ на ресторанта е пък еленът – той присъства в логото на заведението и е основен елемент в интериорния дизайн. А той е наистина впечатляващ – микс от дърво, метал и кожа с внимание към всеки детайл.

Менюто на Bulgar е съвременен прочит на българската кухня - подбрана от десетки рецепти, запазени от хилядолетия в бабините готварски книги и предавани като легенди от майсторите на кулинарното изкуство.

Ресторантът работи всеки ден от 12:00 до 01:00, а номерът за резервации е 0877 74 55 55