Социалната мрежа Instagram вече няма да приема снимки от раждането като порнография. В частност става дума за заключване на профила на австралийката Селена Роласън, която публикува снимки на новородени и майките им, а също така заснема и процеса на раждане на дете. Първоначално администрацията на социалната мрежа видя такива снимки като порнография, предадоха местните медии
.
Селена Роласън участва в заснемането на раждания по поръчка от 2011 г. Част от работата си, фотографката публикува на своята страница в Instagram. Но там снимките се считат за порно. Алгоритъмът блокира материали, в които се виждат женски гърди и гениталии. Въпреки факта, че профилът на Селена не е най-известната и тя има само около 10 000 последователи, историята влезе в медиите.

Жената заяви, че не може да разпространява снимките, без да се страхува, че ще бъдат блокирани. Въпреки това, някои снимки с плачещи бебета също бяха блокирани. В резултат на това администрацията на социалната мрежа реши да позволи публикуването на такива материали в Instagram.