Отборът на “Марица” стана шампион в междуобластната група юноши старша възраст (1999/2000). В директен мач срещу конкурента за първото място “жълто-сините” победиха след обрат “Родопа” в Смолян. Двубоят бе отложен от последния кръг в тази възрастова група и се игра в четвъртък от 13 часа.

Съставът на “Марица” демонстрира отборен дух, непримиримост, компактност и добра игра и съвсем заслужено стигна до успеха в тази важна среща, определяща първенеца в групата.

Двата състава изиграха много здрав мач, който бе със голям заряд. Домакините успяха да поведат в резултата в 12-та минута, но пловдивчани не се разколебаха и в 35-та Стефан Цинцаров възстанови равенството. Втората част също беше много интригуваща, а в 70-та минута Ерик Смилянов отбеляза скъпоценното попадение, с което “Марица” спечели срещата и финишира на първото място в крайното класиране. Смилянов бе най-съобразителен при една грешка на вратаря на домакините и реализира.

“Жълто-сините” допуснаха само една загуба в шампионата и с 33 точки са недостижими на върха, въпреки че са с мач повече от “Родопа”. Смолянчани със сигурност ще завършат на втората позиция. Така след нелепата загуба от “Арда” в последния кръг на миналия сезон, през този младите таланти на “Марица” се поздравиха със заслужен успех, след като показаха, че са най-добрият отбор в групата.

Щастливият треньор на “Марица” Красимир Иванов коментира след срещата: “Много съм доволен от всички състезатели! Всички се трудиха много, тренираха и заедно успяхме да постигнем този успех. Горд съм с постигнатото! Това е “Марица” и това трябва да е бъдещето пред школата!”

Така школата на “Марица” има отново шампион в детско-юношеския футбол след осем годишна пауза!

“МАРИЦА”: Красимир Богдански, Денис Палков, Георги Игнатов, Юсуф Тарал - капитан, Стефан Цинцаров, Атанас Атанасов, Милен Танчев, Стоян Пидев, Тони Класанов, Ерик Смилянов, Мартин Манев. Резерви: Даниел Енчев, Атанас Илиев, Атанас Лотаров, Янко Димитров, Иван Геров, Кристиян Кръстев. Треньор: Красимир Иванов

На снимката: Щастливите шампиони след края на мача с "Родопа", снимка: ПФК Марица 1921 Пловдив