Ботев Пловдив постигна лесна победа над Верея с 2:0 в последния си домакински мач за този сезон. Централният нападател на канарчетата Стивън Петков вкара нови два гола, с което заформи сметката си на 19 попадения.

Друг интересен момент, който трябва да се отбележи е дебюта в професионалния футбол на 16-годшиният Станислав Шопов, който в 78′ замени именно Петков.

Срещата започна добре за домакините, които през първите 10 минути изцяло контролираха играта, но първата опасност бе пред вратата на Даниел Кайзер, който бе тестван от Валери Домовчийски. Атакуващият футболист на „сините“ стреля много силно, но стражът на „канарчетата“ се намеси на ниво.

В 21-ата минута Георги Вълчев също пробва късмета си, но отново Кайзер се справи.

Първото попадение в срещата падна в 29-ата минута. „Жълто-черните“ направиха много хубава атака. Бризола намери на фланга Филип Филипов, крайният бранител не се забави и центрира перфектно в наказателното поле, където бе Стивън Петков. Таранът с глава не остави шанс на младия вратар на Верея.

В 34-ата минута Диого Кампос бе намерен от Фелипе Бризола с успореден на голлинията пас, но пропусна отблизо.

Още в първите секунди на втората част играчите на Ботев (Пловдив) можеха да вкарат втори гол, но шутът на Бризола премина на сантиметри от целта.

В 57-ата минута Милен Танев проби отляво, след което центрира по земя в наказателното поле, където бе Радослав Терзиев, който се хвърли на шпагат и изби топката към собствената си врата, но Кайзер показа отличен рефлекс, избивайки кълбото в ъглов удар.

В 63-ата минута Стивън Петков заби своя 15-и гол от началото на сезона. Младият стрелец вкара с пета в мрежата на Наумов.