Ботев Пловдив са отправили покана към вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев да заеме длъжността изпълнителен директор при канарчетата, научи PlovdivDerby.com. Вторият човек след Боби Михайлов в родната централа обаче за сега отказва на канарчетата заради ангажиментите си във Футболния съюз.

Жълто-черните в момента продължават да търсят футболен човек, който да застане начело на клуба, след като акциите на Сдружението преминат в Георги Самуилов. Все още обаче бизнесменът не е предприел тази крачка. Настоящите собственици на контролния пакет акции очакват Самуилов официално да ги поиска. Това може да стане или по официален път с писмо или чрез пресконференция, на която бизнесменът да обяви намеренията си.

Когато това се случи Управителният съвет на Сдружението ще трябва да свика Общо събрание. Това ще отнеме по закон 14 дни. На въпросното ОС членовете на организацията ще бъдат запознати от УС с точните намерения и искания от страна на Самуилов. При положение че членовете на Сдружението гласуват акциите да бъдат прехвърлени на бизнесмена, то в рамките на няколко дни ще трябва председателят на организацията Апостол Апостолов да ги джироса на Георги Самуилов.

Щом влезе във владение, Самуилов ще избере нов борд на директорите.