Димитър Балинов е един от двата стълба в центъра на „жълто-черната“ отбрана. През този сезон „канарчетата“ се представиха много силно в защита, като по време на шампионския мач с ЦСКА-София допуснаха много малко положения пред вратата си. Защитникът сподели впечатленията си пред официалния сайт на „канарчетата“ след завоюваната шампионска титла.

 - Честита титла! Какво е чувството да се събудиш като шампион на България?

 - Чувствам се страхотно! Показахме постоянство през целия сезон и заслужено се поздравихме с успеха.

 - По време на шампионския мач с ЦСКА-София отборът на гостите много трудно стигаше до ситуации пред нашата врата. На какво отдаваш този факт?

 - Така се получи не защото те играха слабо, а защото ние не им позволихме да покажат какво могат. Освен това мисля, че и публиката допринесе за нашата игра.

 - Като спомена публиката – 1000 зрители ви подкрепиха, което е рекордна посещаемост за юношески мач през този сезон. Как усети атмосферата и спомогнаха ли феновете за успеха?

 - Атмосферата беше невероятна и тези 1000 зрители ни мотивираха още повече за успеха над ЦСКА-София. Надявам се през следващия сезон отново да има такава публика, която да ни мотивира да побеждаваме.

 - До момента си спечелил 2 купи с юношите на Ботев от набор 2001, а сега към тях ще прибавиш и титлата. Кой е най-значимият трофей за теб и защо?

 - Мисля, че спечелената титла е най-значима, защото за разлика от купата тук се изисква да печелиш мачове през целия сезон. Освен това, ние успяхме да се задържим на върха доста дълго време, което е доста трудно.

 - Стефан Стоянов промени твоя пост на терена и вече се изявяваш в центъра на защитата. Какво е да се работи с него и как оценяш развитието си под неговото ръководство към момента?

 - Стефан Стоянов е най-добрият треньор в България. Той най-добре знае на кой пост ще съм най-полезен на отбора. Тренировките с него не са лесни, но това много ни помага за развитието като футболисти.

 - Какви са амбициите ти във футбола?

 - За начало искам да пробия в мъжкия отбор на Ботев. Ако се представям добре се надявам някой чуждестранен отбор да ме забележи и да играя в чужбина.