Отборът на “Марица” разби като гост “Атлетик” Куклен с 0:4 в мач от 24-ти кръг от първенството при ДЕЦА - ЦЕНТЪР (2005). Двубоят се игра на стадиона в град Куклен, а “жълто-сините” бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до успеха, който е шести пореден за тима воден от Красимир Иванов.

Още в 23-та секунда на мача Алекс Миланов вкара хубав гол отдалеч и откри в полза на “Марица”. Отново Миланов удвои в 14-та минута. Антон Кръстев в началото на второто полувреме направи резултата класически, а Петко Механджийски оформи крайното 0:4 малко по-късно.

С победата “Марица” събра 39 точки и се изкачи на 5-то място в класирането преди останалите мачове. До края на шампионата остават 2 кръга, като в следващия маричани приемат “Ботев”-1. Двубоят по програма е на 20 май от 10:30 часа. В последния кръг “Марица” гостува на “Гигант” Съединение.

Двубоят на “Марица” с “Ботев” при юношите младша възраст, който трябваше да се играе също днес бе отложен. При старша възраст мачът на “жълто-сините” с “Родопа”, който трябва да определи шампиона в групата също бе отложен за следващата седмица.

снимки от мача в Куклен: Анастасия Филипова