След като ГЕРБ изпълниха командата “равнис” по БСП по въпроса за Истанбулската конвенция днес става ясно, че са готови да им козируват и по още един въпрос. И то какъв!

Вместо да се разтревожат, че международните класации поставят медийната несвобода в България на все по-унизително високо ниво, партийните централи вървят към разбирателство, че срещу остатъците от свободното слово трябва да се вземат управленско-опозиционни мерки.  

 

 

 

От медийни и парламентарни изяви на представители на управляващо-опозиционното мнозинство днес става ясно, че и едините и другите пледират за мерки, които биха ограничили още повече медийната свобода в България. За това пледира доминираният от протежета на ГЕРБ медиен регулатор СЕМ- било време да се наложи регулация на сайтовете.

Видният русофил Антон Кутев, съвпредседател на групата за приятелство с Русия в Народното събрание, се обяви днес в телевизионно интервю за налагане на държавен контрол върху “медийното съдържание” ( а защо не и върху медийната форма – да си разпределят журналистите по свои квоти, както е в СЕМ или в спомената група за приятелство с Русия, на която съпредседател от страна на ГЕРБ е Красимир Велчев).

Видният коментатор по всички въпроси, депутатът от ГЕРБ Тома Биков, се съгласи с Кутев. 

Очаквайте новини, стига да останат новинарски емисии, в които истинските новини не са подменени от фалшивите. 

Share on Facebook