Добрите новини идват …трудно. Поне в този блог, който не си поставя за цел да рекламира каквото и да било. Особено в политическо отношение. Но не поради авторска липса на политическо пристрастие, анатемосано в днешна България като ерес за публицистиката, скрита зад “равнопоставеността на мненията” с цел да не обиди някой автократ и антидемократ, а поради простата причина, че за целите на политическата реклама си има политангажирани специалисти по публична реклама , т.н. пиари.

И все пак, всяко правило си има изключения и в ivo.bg. Обратното би било проява на фанатизъм от рода на евразийския, с който в този блог се борим според силите си. 

Ето ви две добри новини.

1. Утре, на 8 май 2018 г., пред Народния театър в София, ще се състои кратко, но забележително забелязване на факта, че 9 май е Ден на Европа. Гражданите, които се чувстват европейци, са поканени да изпеем заедно европейския химн. Написал го е Бетовен и поради тази причина ще прозвучи на немски език.

Поканени са и са потвърдили участието си европейски музиканти с …гайди. Не е шега.

Сред пеещите на микрофона ще бъде Росица Павлова.

 

Четири години преди да стане Инджева тя изпя акапелно в присъствието на президента Клинтън химните на България и САЩ на онзи митинг на 22 ноември 1999 г., предаван пряко от София от глобални телевизионни мрежи, като СиЕнЕн, ЕйБиСи, БиБиСи и т.н. ( руските “глобализатори “ в областта на телевизионната пропаганда още не бяха създадени от режима на Путин).

Поканени са всички желащи да участват в този миг на демонстрация на българската привързаност към западната цивилизация, противовес на бруталното настъпление у нас на евразийската. 

2. Български деца от Горна Оряховица  са изтъкали европейското знаме. 

 

Share on Facebook