Страхотна битка ще се разиграе за второто място в Елитната до 19 години в последните 4 кръга от шампионата. След изграването на днешния 25-и кръг четири отбора са с по 54 точки. Това са ЦСКА, Левски, Ботев и Черно море. Днес Черно море се наложи над Монтана с 11:0, а Левски побди ЦСКА с 0:1 в дербито на кръга. В същото време Ботев Пловдив постигна убедителна победа с 1:3 като гост на Септември София. В следващия кръг четирите отбора се срещат в 2 отделн мача. Канарчетата приемат тима на ЦСКА, а Левски приема Черно море. Шампион по всяка вероятност ще е Лудогорец, които водят с 11 точки в класирането и се нуждаят само от още 1 в последните си 4 мача. Днес залените размазаха Черноморец с 18:0.

Иначе в София жълто-черните поведоха в резулата с 0:3, като трето попадение жълто-черните вкараха от над 65 метра. Домакините отбелязоха почетния си гол от дузпа.

Наставникът на "канарчетата" имаше много кадрови проблеми, като за срещата със септемврийци не пътуваха трима от неизменните титуляри на "канарчетата" - Димитър Калчев, Васил Василев и Здравко Жилов. Ситуацията за пловдивчани се усложни още повече в 20-ата минута, когато заради контузия бе заменен голмайсторът на тима Милен Златков. На фона на тези проблеми ботевистите изиграха добър мач и заслужено се поздравиха с успеха. В 25-ата минута Илиян Томов напредна по крилото и центрира към Георги Стайков, който отблизо откри резултата. Малко по-късно Стайков удари и гредата на вратата на Септември.

В началото на втората част домакините също удариха напречния стълб. В 62-ата минута Димитър Богданов отправи удар, той бе отразен от вратаря и топката попадна в Георги Трифонов, роденият през 2002 година нападател отправи два удара, вторият се спря в гредата и след меле Георги Стайков отблизо вкара втория си гол за 2:0. Освен Трифонов, в игра за "жълто-черните" се появиха още двама футболисти, родени през 2002 година - Атанас Чернев и Георги Господинов. В следващите минути домакините изпълниха два опасни свободни удара, като и при двата вратарят на "канарчетата" Стелиан Ангелов се намеси великолепно и запази вратата си суха.  В 80-ата минута Георги Стайков, който в този мач бе с капитанската лента на Ботев, вкара феноменален гол, след като от зад центъра прехвърли стража на Септември. В добавеното време на срещата домакините получиха дузпа, която бе реализирана.

Съставът на Ботев Пловдив: 1 Стелиан Ангелов - ВРАТАР, 19 Димитър Аврамов, 5 Василен Марков, 16 Димитър Димитров, 4 Рангел Костурски, 3 Георги Стайков - КАПИТАН, 17 Евгени Димитров, 11 Милен Златков, 8 Ангел Бастунов, 9 Мартин Татаров, 18 Димитър Богданов

Елитна юношеска група до 19 г.
Лудогорец - Черноморец (Бургас) 18:0

Септември (Сф) - Ботев (Пд) 1:3
Славия - Пирин (Бл) 5:1
Марек (Дупница) - Ботев (Вр) 3:1
ЦСКА-София - Левски 0:1
Берое - Дунав (Русе) 2:1
Локомотив (Пд) - Нефтохимик 6:1
Черно море - Монтана 11:0