Локомотив загуби от Ботев с 1:2 в Дербито на Пловдив, което е част от Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра изкуствения терен на Лаута. Срещата можехте да проследите НА ЖИВО тук, в PlovdivDerby.com и във facebook страницата "Юношески футбол Пловдив - Glas.bg"

Мачът започна равностойно, без да има особено интересни моменти. За това повлия и поройния дъжд, който се сипеше над игрището. Ботев бе тимът с повече контрол върху топката, но това не носеше каквито и да е опасности за "смърфовете". В 21' "черно-белите" имаха добра възможност за гол след силен удар на Кръстьо Милев от 25 метра, но Баданов бе на мястото си. "Канарчетата" отговориха чрез Иван Василев, който стреля с левия крак по земя, но слабо. В последните 10 минути на полувремето Ботев заигра по-активно и натисна съперника. Отново Василев имаше отлична възможност да открие. изстрелът му обаче бе изчистен от голлинията от Златан Христев. Две минути по-късно след центриране на Слави Шопов от корнер Димитър Пройчев разтресе напречна греда с удар с глава. В крайна сметка попадения през първата част не паднаха.

След паузата Ботев стартира много силно и това донесе успех на символичните гости. В рамките само на пет минути"канарчетата" на два пъти пронизаха вратата на Локо и си осигуриха комфортен аванс. Първо Иван Василев, а впоследствие Атанас Янков успяха да се разпишат за "жълто-черните".В 53' на двубоя след грозни сцени и саморазправа между двама играчи зрителите видяха два червени картона. Велко Мичкюров и Слави Шопов бяха изгонени от главния рефер и оставиха своите отбори с по десет души. В 66' Локо успя да се върне в мача". Домакините отбелязаха попадение чрез капитана си Златан Христев. който се възползва след разбъркване и реализира - 1:2. До края на срещата два тима потърсиха гола. "Жълто-черните" имаха по-добрите възможности, но то промяна в резултата не се стигна. 

По този начин Ботев направи огромна крачка към титлата, като в оставащите четири двубоя "канарчетата" трябва да спечелят само три точки.  

ПОПАДЕНИЯТА ВИЖ ТУК>>>

РАШИРЕН РЕПОРТАЖ ТУК>>>