Министерство на културата и Община Пловдив обявяват конкурс за ежегодната Национална награда "Христо Г. Данов" за принос в българската книжовна култура. Срок за подаване на заявки – до 1 юни 2018 г.

Националната награда “Христо Г. Данов” за принос в българската книжовна култура е учредена през 1999 г. от Министерството на културата, Национален център за книгата и община Пловдив по повод на провеждането на “Европейски месец на културата”. Oтличията по традиция се връчват на тържествена церемония в Стария Пловдив в къщата- музей на Хр. Г. Данов.

Журито, което ще оценява постъпилите предложения се състои от представители на организаторите – Министерство на културата и Община Пловдив, както и от специалисти в областта на книгата и литературата.

Престижната награда се присъжда ежегодно за принос в националната книжовна култура през едногодишния период от последното й връчване. Наградата включва малка пластика, диплом и парична сума. Носителят на наградата за цялостен принос в националната книжовна култура се определя от Министъра на културата.