Берое 2004 отстъпи с 1:2 на ЦСКА в последния мач от турнира "Meet the world" в Сопот. Така децата на наставника Радостин Александров останаха на четвърто място в престижната надпревара. Единственото попадение отбеляза Йордан Желев през първото полувреме. Старозагорци започнаха двубоя с променен състав заради контузията на Емил Митков, Красимир Тодоров пък получи почивка. Въпреки това именно "зелено-белите" бяха отбора с повечето положения пред противниковата врата през първата част. Именно те първи откриха резултата след пробив на Монир Ал Бадарин. ЦСКА пък се възползваха от индивидуална грешка в отбраната на Берое и изравниха след корнер. След това столичани отбелязаха и втори гол. След почивката играта бе по-равностойна, но повечето опасности отново бяха пред вратата на ЦСКА. "Изиграхме равностоен мач, в който при други обстоятелства и с оптимален състав, щяхме да направим разлика. Предстоят ни обаче по-важни неща и затова предпочетох да запазя играчите си. Гордея се с представянето им - показахме за пореден път, че сме един от най-добрите отбори в тази възраст, а и тепърва ще се подобряваме", заяви след срещата наставника на Берое 2004 Радостин Александров.

Берое 2004 приключи участието си на турнира в Сопот и с индивидуална награда!Монир Ал Бадарин бе избран за най-добър полузащитник като за Мони това е втора подобна награда. Той бе избран за най-добър на поста си и през миналата година на турнира в Италия, въпреки че е с година по-малък.

Вчера Берое 2004 завърши 1:1 с Черно море в третия си мач от силния турнира. Така тимът събра 5 точки и остана на второ място в група Б, а днес спори за 3-4 място. Единственото попадение за Берое вкара Красимир Тодоров. „Зелено-белите“ обаче могат да съжаляват повече тъй като от самото начало на срещата надиграха тотално своя съперник. В първите минути Георги Радев нацели гредата, Йордан Йордан Желев и Красимир Тодоров пропуснаха по 2 чисти положения преди последния да открие резултата. Черно море изравни в края на полувремето, когато десния бранител на Берое Христо Костов бе изритан без топка. Въпреки липсата на съдийски сигнал играчите на „зелено-белите“ спряха да играят, а с единствения си удар към вратата за целия двубой съперникът им отбеляза попадение. След почивката отново Берое бе по-активния тим, но не успя да реализира създадените си положения. Пропуски направиха Георги Радев и Йордан Желев. „Футболът дава и футбола взема. В мачовете с Черно море и Лудогорец футбола взе от нас, тъй като бяхме видимо по-добри и от двата отбора. Важното е, че футболно не отстъпихме на нито един отбор, а дори напротив - смятам, че ги надигравахме и със сигурност създадохме в пъти повече голови положения. Отборът ни е един от най-силните в страната и играе добър футбол. В децата ни има изключителна много талант и потенциал и с работата, която вършим сме сигурни, че сме на прав път“, коментира след двубоя наставникът на Берое 2004 Радостин Александров.