Флашмоб в Тютюневия град става част от европейска танцова инициатива. Точно в 16 часа на 1 май 2018 г. новото пространство за култура СКЛАД на ул. „Екзарх Йосиф” в Тютюневия град ще се превърне в сцена на  Work-It-Out. В този час стотици млади танцьори от 10 страни в Европа ще превърнат над 30 индустриални паметници в сцена, за да отбележат Европейската година на културното наследство.

В Пловдив Химна на Европа ще пресъздадат в танц повече от 30 танцьори от студио „Милениум”, приобщавайки България към Норвегия, Швеция, Великобритания, Белгия, Германия, Полша, Чехия, Испания, Италия. Събитието ще продължи общо 6 минути – три минути в сградата и три минути на улицата и е отворено за участие към всички желаещи да танцуват и да се забавляват.

Участниците от всички страни ще следват ритъма на електронната танцова версия на „Одата на радостта”, аранжирана от седемнадесетгодишните музиканти Паул Фангер и Паул Остарек от групата Paul&Friends. Хореографията е на Хай Труонг и танцoвото студио Groove Dance Classes и е вдъхновена от движенията на индустриални работници, превръщайки ги в модерни танцови послания.

Организатор на инициативата е най-голямата туристическа мрежа за индустриални паметници в Европа. Миналата седмица Тютюневият град бе официално вписан в Европейския път на индустриалното наследство (ERIH) като проект част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Work-it-Out ще преобрази площадките на бивши мини за добив на въглища и сребро, металургични цехове, тухларни, текстилни фабрики и пивоварни из цяла Европа, заедно с Тютюневия град, в танцова сцена, за да пресъздаде напредъка на технологиите чрез ритъм и въображение.

Ако планирате едно интересно и  различно изживяване в Деня на труда - елате в Пловдив!

Мястото е Тютюневият град, точно в 16,00 ч. пред сградата на СКЛАД

6 минути танц, забавление и емоции #заедно

Станете участник в Work-it-Out  като споделяте и снимки и впечатления в социалните медии, като използват #erihworkitout и #plovdiv

Още информация в събитието ни в социалните мрежи и на страницата на Тютюневия град: http://tobacco-city.plovdiv2019.eu