Ботев постигна трудна победа с 3:2 при визитата си на Марек в среща от 24-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на ст. "Бончук" в Дупница.

С днешната победа "канарчетата" се завърнаха на победния път, след като в миналия кръг допуснаха поражение от Лудогорец. По-рано през сезона "жълто-черните" записаха нова трудна победа над тима от Дупница, с попадение в последната минута на Мартин Татаров в Пловдив.

Пловдивчани откриха резултата чрез Димитър Богданов, а малко по-късно Василен Марков удвои, но попадението бе отменено заради засада. В края на първата част играч на домакините получи директен червен картон, а само няколко секунди по-късно дупничани изравниха с гол от свободен удар.

В началото на второто полувреме Ангел Бастунов за втори път изведе ботевистите напред. В 65-ата минута обаче домакините отново стигнаха до равенството, след нов директен удар от фаул и рикошет в стената. 5 минути преди края Мартин Татаров донесе трите точки за Ботев, останал очи в очи с вратаря на Марек.

Във временното класиране Ботев е на четвъртата позиция с актив от 50 точки. Лидер е Лудогорец с 59 точки, следван от ЦСКА-София и Черно море с по 51 точки.