ПФК Локомотив (Пловдив) закупи една от най-известните методики за обучение Корвър, която представлява техническо обучение за подрастващи деца. Тя се ползва в топ отбори по цялото земно кълбо, като ще бъде приложена и в школата на "черно-белите" от следващата седмица.

Корвър Коучинг е световноизвестна методика за повишаване на техническите качества на футболистите, като своевременно е и обучение за треньорите. Успешно прилагана е повече от 30 години в страни като Холандия, Италия, Англия, Испания, Франция, САЩ и по целия свят. Едни от най-добрите наставници в света са използвали методите й в клубове като Аякс, Байерн (Мюнхен), Арсенал, Олимпик (Марсилия), Ювентус, Бенфика, Нюкасъл, Милан, Лацио, Интер и френския национален отбор.

Основният фокус е върху така наречената „златна възраст“ от 7 до 12 години, но може успешно да се прилага във всички възрастови групи. Преди няколко седмици треньорите от ДЮШ изкараха специален курс на обучение, за да се запознаят подробно с методиката на обучение Корвър.