Сексът безспорно е несравнимо преживяване. А питали ли сте се колко хубаво ще е да го съчетаете с отслабване?

Представете си само как на вечеря си хапвате торта, а после с бурен секс горите калориите, натрупани след сладкото изкушение.

За щастие, има пози в секса, които ще ви спомогнат да изгорите бързо и ефективно калории.

Кучешката  поза

Стягайте от време на време мускулите на вагината си, както и тези на бедрата, докато той е във вас. Така, хем той ще се наслаждава, прониквайки, така и вие ще горите калории. Ако все пак искате да се наслаждавате на секса, без да стягате нищо, то позата натоварва достатъчно горната част на тялото, докато се подпирате на ръцете си – трицепсите, рамото и мускулите на горната част на гърба.

Лотос

В тази поза двамата партньори са прегърнати, целуват се и имат бърз достъп до важни ерогенни зони, като гърба, ушите, гърдите, врата, което не трябва да се подценява. За да доставите допълнително удоволствие на партньора си, трябва да движите ръцете си, а мускулите на корема и бедрата са групите, която най-много ще бъдат натоварени от тази секс поза.

Ездачката

Позата, при която той е отдолу, а вие действате върху него, всъщност не е никак лоша идея понеже партньорът ви ще се наслаждава на гледката и движенията ви, докато вие горите интензивно калории.

Основната работа се върши от вас – използват се основно мускулите на краката, както и на ръцете, ако се опирате и ги използвате за баланс. Използвайте я за стягане на дупето и вътрешната част на бедрата.