Съдийската комисия към БФС призна гафовете на Ставров и помощника му Арабаджиев, оставка на шефа й Сталев обаче все още няма! Припомняме ви, че от Ботев Пловдив поискаха такава, както и изваждането от съдийството на Ставров. Също така Ботев поиска да бъде оповестена оценката на съдиите за този мач и начинът, по който те са били определени да ръководят тази среща.

„СК при БФС разгледа ръководството на полуфиналната срещата от Купа България между отборите на ПФК “Славия” гр.София и ПФК „Ботев“ гр.Пловдив.

От направения анализ се установи, че при ръководенето на поверената среща главният съдия Станислав Ставров и втория асистент съдия Милен Арабаджиев са допуснали явни грешки, с които са повлияли на крайния резултат на срещата. Извършеното оценяване, съгласно правилата на БФС,  дава основание на СК при БФС да предприеме всички предписани действия по Правилника за футболното съдийство, в това число спиране на съдийски права.

СК при БФС обръща сериозно внимание на всички съдии да спазват стриктно Правилата на играта.

СК при БФС съблюдава и ще изпълнява стриктно всички предписани процедури и действия, предписани от нормативните документи на БФС.“