Добрият сън е гаранция за здравето, красотата и стабилната психика. Обръщаме толкова много внимание на матрака, възглавницата, спалното бельо, поставянето на леглото от фън шуй ...

 
Но малко хора мислят за дрехите за сън. Сън със , или без бельо? Ето въпрос, който е важен не толкова за удобство, колкото за вашето здраве.

Наблюденията на експерти показват, че спането без бикини е най-доброто нещо, което можете да направите за тялото си по време на почивката. Като цяло, без дрехи.

Ще ви кажем, защо е толкова полезно да спите голи.

Полезен сън

 

Нормално кръвоснабдяване

Кръвта трябва да циркулира свободно в тялото с достъп до всяка клетка. Но пижамите, и още повече бикините, могат с еластични ленти или струни да предотвратят свободното кръвообращение. Без дрехи - няма бариери за потока на кръвта.

Предотвратяване на диабета

Шведските изследвания показват, че сънят при студени температури подобрява метаболизма и намалява кръвната захар. Хората, които искат да постигнат този ефект, трябва да спят голи. Обмислете това като първата стъпка в превенцията на диабет тип 2.

Здрава кожа

Кожата ни се нуждае от достатъчно свеж въздух и така нареченото излъчване. Позволете на кожата си да диша през нощта, за да сведе до минимум риска от възпаление и екзема. И според изследователя Никол Праус от Калифорнийския университет в Лос Анджелис леката вентилация е добра за интимните части на тялото.

Здрав сън

Когато заспим , температурата на тялото намалява малко. Това е необходимо за тялото за комфортен сън. Когато тялото е в пижама, е по-трудно е да го охладим. Ето защо, голите заспиват по-бързо и спят по-дълбоко от тези, които се обвиват в пижами, чорапи и бикини.

Отсъствието на дрехи помага на тялото ви да се адаптира  към идеалната температура, което е едно от основните условия за добър сън.

По-малко стрес и телесни мазнини

Когато спим, тялото ни работи, за да намали нивото на кортизола - хормон на стреса. И той е една от причините за натрупването на мазнини в нашето тяло. В допълнение, сънят е важен фактор за правилната секреция на хормона на растежа, който на свой ред има и свойства на изгаряне на мазнините. Целта му е да възстанови кожата и много органи, но с течение на времето неговото производство намалява.

Наблюденията показват, че на голо е много по-добро секретирането на този хормон. Поради това те страдат по-малко от наднормено тегло и по принцип са по-щастливи.

Нека тялото ти диша. През целия ден прекарвате в дрехи, които не винаги са изработени от естествени материали и с достатъчно отвори. Д-р Брюър от Съединените щати е убеден, че жените и мъжете, които спят голи, имат по-малка вероятност да имат инфекции на пикочно-половата система . И при мъжете, сънят гол и поддържа нормално ниво на тестостерон.

И как предпочитате да спите ? Кажете ни в коментарите и споделете интересна статия с приятелите си в социалните мрежи!