Днес приключи поредното дело за обида и клевета срещу мен на атакиста Илиан Тодоров, награден миналата година за екстремистката му политическа дейност в най-близкото обкръжение на партинйия му шеф Сидеров с поста управител на област София. 

Ако Тодоров беше изпълнил обещанието си, дадено в телефонен разговор по негова инициатива на 16 март 2018 г. да изтегли тъжбите си, въпросът вече щеше да бъде решен.http://ivo.bg/2018/03/16/атакистът-който-ме-съди-за-120-000-лева-ми-се/

Вместо това днес Тодоров излъгал пред съда, а след това излъга и в нов телефонен разговор с мен, че ми бил поставил условието да му се извиня публично. Понеже не съм бил изпълнил това негово искане, той не си оттеглил тъжбите, както обеща.

Във всички случаи обаче атакистът поне е потвърдил, че ми е звънял по свое желание и е обмислял отстъплението си, макар да фалшифицира сега част от същината на разговора ни в полза на опитите си да изкопчи поне някаква морална победа. Един вид, помилва ме, но само ако имам “добро поведение” спрямо него. Каквото и да значи това според човек, чиито най-близки партийни началници и другари Сидеров и Чукалов бяха осъдени за хулиганство поне заради нахлуването в НАТФИС, за което на него засега не му е повдигнато обвинение въпреки добре документираното 100 процентно негово съучастие в същото безобразие.

Няма да преразказвам как е протекло днешното дело, на което Тодоров беше задължен от съда да се яви и да отговори на въпроси на адвокатите на подсъдимия, в какъвто ме е превърнал по силата на закона, чиито разпоредби използва чрез дело от частен характер, за да не може да му бъде отказан подобен опит за разправа чрез прокуратурата с мен в качеството на властник, обиден от мои критични статии. 

Ще припомня само, че Тодоров се засили да ме унищожава финансово с иск за 60 000 лева и за още толкова във второ дело по повод нови мои критични статии. Опита дори да ме сплаши с искане за закрит процес, което съдът отхвърли на 28 февруари.

Сега вече твърди, че очаквал да му се извиня след онзи телефонен разговор от 16 март, в който изобщо не е ставало дума за мое извинение. Той може да е очаквал каквото си иска от мен, но такова условие не ми е поставял и няма как да съм “виновен”, че не съм го изпълнил.

Щях да изчакам писмено копие от протокола на лъжливите му свидетелски показания, за да реагирам, но преди минути чух по телефона от него същото предложение: да му се извиня публично, както едва ли не съм му бил обещал.

 

 

 

 

Това негово искане и твърдение със задна дата е “две в едно”:

1. Лъжа е, защото не съм му обещавал нищо подобно.

2. Нахалство е, защото иска от мен на практика да се призная за виновен, щом има за какво да му се извинявам. Вече явно му стига “моралната победа”.

Ако Тодоров е искал такава, защо не ми заведе дела за 1 лев, а вместо това ми обяви “война на унищожение” за 120 000 лева? Какво се е променило междувременно, че лъже не само мен, но и съда, само и само да изкопчи “морална победа” ?

Това са въпроси, които ще се наложи да се изясняват в нови дела, а не по телефона. След като лъже дори и съда, нямам намерение да разговарям с него “сепаративно”, за да не му давам храна за нови лъжи – включително от мое име! 

Само някой, които изобщо не ме познава, може да повярва, че съм дискутирал хипотезата, камо ли да съм обещавал да се извинявам за това, че си върша работата.

Заявих му да си говори с адвокатите ми без да изслушвам докрай твърденията му, според които не искал да се кара с мен. 

Ако правилно съм разбрал от адвокатите си, тъй като се възползвах от правото си да не се срещам днес с моя преследвач в съда, съдията е показал готовност да прекрати делото. Тодоров обаче явно си въобразява, че може да изтръгне от мен извинение и да дефилира като морален победител – от него да мине и без онези десетки хиляди левове ( което, впрочем , също не е сигурно, защото няма гаранция, че не би завел нови искове за баснословни суми след мое извинение, използвано в съда като “признание” за вина), с които искаше да се обогати за моя сметка. Едва ли не ми прави услуга, понеже вече не иска да ме смачка финансово, а само морално. Но си е избрал погрешна боксова круша за избиване на атакистките си комплекси.

Следващото дело е на 30 май.

Share on Facebook