Отборът на Левски при набор 2004 година спечели Купата на България. Талантите на "сините" победиха връстниците си от ЦСКА-София в много драматичен сблъсък на стадион "Витоша" в Бистрица. Левскарите спечелиха след изпълнение на дузпи с 5:3, а редовното време завърши 1:1.

@@@Павел Жабов, който е син на бившия футболист на "армейците" Петър Жабов, даде аванс на "червените" в 41-ата минута. Талантливият син на треньора на Атанас Борносузов - Йоан стреля от фаул, вратарят Калоян Славчев не се намеси добре и прати топкаа в краката на младия Жабов, който се разписа за 1:0.
@@@
Играчите на Йордан Петков обаче изравниха в 53-ата минута с попадение на Виктор Атанасов. Нападателят на "сините" се откъсна от защитата на "червените", след като негов съотборник изрита топката напред. Атанасов надбяга защитата и сам срещу вратаря Иван Маринов вкара за 1:1.
@@@
Георги Чорбаджийски, който е брат на Божидар Чорбаджийски, се размина с попадение, тъй като вратарят Славчев спаси негов удар.
@@@
Атанасов беше много активен за "сините", но въпреки това Левски също не успя да вкара втори гол и срещата завърши наравно.
@@@
При дузпите Кьосов даде аванс на Левски, а Славчев спаси удара на Влаевски, Арахангелов, Димов и Атанасов бяха точни за "сините", докато Лозанов, Чорбаджийски и Жабов вкараха за "червените", Георги Атанасов отбеляза петата дузпа и Левски стана носител на Купата на България.
@@@
Това бе първият от трите финала в турнира. В сряда Левски и Ботев (Пловдив) ще спорят в Горна Оряховица при набор 2002 година, а в четвъртък Септември и Черно море при набор 2000 г. във Велико Търново.
@@@

@@@ЛЕВСКИ - ЦСКА-София 1:1 (5:3 след дузпи)

0:1 Павел Жабов (41)
1:1 Виктор Атанасов (53)
1:0 Емил Кьосов (Л)
1:0 Мартин Влаевски (Ц) - пропуск
2:0 Николай Арахангелов (Л)
2:1 Йоан Лозанов (Ц)
3:1 Денис Димов (Л)
3:2 Георги Чорбаджийски (Ц)
4:2 Виктор Атанасов (Л)
4:3 Павел Жабов (Ц)
5:3 Георги Атанасов (Л)

@@@

ЛЕВСКИ: Калоян Славчев, Даниел Янакиев, Денис Динев-капитан, Мартин Зимбилев, Никола Църовски, Радослав Петров (Антоан Стоянов), Николай Арахангелов, Атанас Йорданов, Емил Кьосов, Георги Атанасов, Виктор Атанасов
Треньор: Йордан Петков

ЦСКА-София: Иван Маринов, Мартин Влаевски, Валентин Ситнилски-капитан, Габриел Александров, Виктор Атанасов, Георги Чорбаджийски, Йоан Лозанов, Ясен Цеков, Кирил Великов (Николай Няголов), Йоан Борносузов, Павел Жабов
Треньор: Атанас Борносузов

Съдия: Станимир Тренчев

Жълти картони: Петров, Атанасов, Кьосов - Л

Стадион:"Витоша", 300 зрители


ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА