Капитанът на Ботев Пловдив – Лъчезар Балтанов даде интервю преди 1/2-финалния мач реванш срещу Славия в София.

Днес "канарчетата" гостуват "белите" на националния стадион "Васил Левски" в 18:30ч. в търсене на втори пореден финал за Купата на България.

Лъчо, мачът на сезона ли е реваншът със Славия?

Нека не го окачествяваме като мача на сезона. Да, наис­тина, много е важен. Все пак отиваш на финал. Надявам се да победим. Показахме в пър­вия мач, че сме по-добрият от­бор. Но във футбола всичко става. На тях им трябва един гол, но мисля, че ние ще сме пределно мобилизирани и кон­центрирани и ще победим.

След двубоя в Коматево ся­каш започна една психовойна – билети, съдийство…

Надявам се това да не се отрази на футболистите. Все­ки си преценява как да постъп­ва. Ние трябва да се абстрахи­раме от цялата ситуация и да победим.

Последните два мача с Лудогорец и Верея ги изгледа отстрани заради наказание, как се чувстваше?

Не е приятно, особено ка­то си свикнал на натоварвани­ята и се чувстваш във форма. На мен ми се насъбраха доста мачове, влязох в ритъм, игра­ем през три дни и това ми ха­ресва, но пък ми дойде и добре, за да Взема глътка въздух.

Преди година отново иг­рахте полуфинал за купата, но останахте във втората осмица. Доволен ли си от се­гашното представяне и мо­жеше ли и по-добре?

Да, можеше, но направихме няколко нелепи равенства. За­губихме мачове, в които не зас­лужавахме. И това ни коства­ше доста точки, с които мо­жеше да сме по-напред в класи­рането. Можеше да се борим с Берое и Левски за третото място и нямаше да е незаслуже­но, но вината си е у нас. И все пак мисля, че правим хубав се­зон, играхме и в Лига Европа В началото. Това чувство беше готино. Много ни се играе пак в Европа. И ще направим всич­ко възможно първо да елимини­раме Славия. После вече, ако стигнем финал – един мач е и през миналата година показах­ме, че можем да играем добре във важните двубои.

Какво е мнението ти за Славия – като клуб и отбор?

И ние, и Славия даваме шанс на младите момчета. Имаме таланти и трябва да ги налагаме, да ги развиваме. Просто е нужна работа и мал­ко да им се набива в главата кое е правилно и кое не. Защо- то в днешно време са малко no-разглезени, не е както пре­ди. Хубаво е всички отбори така да правят.

В другия полуфинал Левски има аванс от два чисти гола срещу ЦСКА, какво очакваш от него?

Хубав аванс, и то на чужд терен. Но видяхме за какви об­рати става въпрос в последно време в Шампионската лига с по три, четири гола. И то за какви големи отбори иде реч. Един бърз гол и не се знае какво може да стане.

Виждаш ли един финал меж­ду Ботев и Левски?

Надявам се, ще бъде много хубаво. Стадионът ще се напълни и ще стане нещо неве­роятно. Но преди това тряб­ва да си свършим работата със Славия.

Оставаш ли твърдо в Бо­тев Пловдив?

Преди два месеца подписах за още две години, така че за­сега съм в Ботев. Трябва да има много добра оферта, коя­то да ме удовлетворява и от финансова гледна точка, за да предприема някакъв ход. Бих опитал, все пак не съм на 20 го­дини и човек трябва да си подсигури и живота, но ако няма – оставам си в Ботев. Чувствам се щастлив тук, тук е място­то и стига да ме искат, в Бъл­гария бих играл само за Ботев. Да, досега не съм излизал в чуж­бина, но така се е случило. Ня­мал съм и късмет. Не съжаля­вам.

Как са нещата в Ботев Пловдив?

Финансово са добре. Голя­мата болка си остава стади­онът и дано в най-скоро време започне да се строи.

"Тема Спорт"