Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата по спряната обществена поръчка за асфалтиране на улици в Пловдив за 7 милиона лева с ДДС. Сега се чака срокът за обжалване пред ВАС. „Всичките жалби по обществените ни поръчка са на етап разяснения, някой пита нещо по проекта и трябва да му се отговори“, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Последната обжалвана голяма обществена поръчка е за ремонта на „Кукленско шосе“, което трябваше да се реконструира с 5 милиона лева.

Надяваме се вече с помощта на вицепремиера Томислав Дончев да се „ремонтира“ Законът за обществените поръчки, тъй като ние почти нямаме поръчка над 1 млн. лв., която да не е обжалвана. Това не е само пловдивски проблем, бе категоричен Тотев.

Пред завършване е ремонтът на бул. „Шести септември“, вероятно до началото на май всички дейности ще приключат, прогнозира кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков. Тротоарните настилки са готови, положен е първият слой асфалт на велоалеите, работи се усилено и на кръговото кръстовище, допълни той.