Кримският мост, чрез който окупаторите искат да свържат окупирания полуостров с континенталната част на Русия, вече се напука преди да бъде открит, съобщава украинският информационен портал "Обозреватель". 

"Около 256 опора отново се издига скеле, плетат арматура, изливат бетон. Всичко това не е случайно", пише потребителят Krymets в Twitter.

Както отбелязва изданието Kuresh.info от 595 опори, 256-ата, разположена почти в средата на Керченския пролив, се е спукала на две места. Отбелязва се, че работниците са направили метална рамка около напуканата подпора, за да предотвратят по-нататъшното й разрушаване и да я възстановят. Напуканата опора е на 8 километра от брега.

Пред "Обозреватель" старши научният сътрудник в Института по водни проблеми на Руската академия на науките, кандидатът на геолого-минераложки науки, минният инженер и хидрогеолог, Юрий Meдовар, който е член на опозиционната руска партия "Яблоко", заявява: "Този мост трябва да бъде демонтиран и забравен като страшен сън", 

"Обозреватель" припомня, че на 11 април окупаторите заявили, че асфалтобетонът вече е положен на пътното платно. На арките са монтирани 14 стълба за външно осветление, а по външните платна - ограда.

Два дни по-късно е започнало нанасянето на маркировките върху пътното покритие. По-късно недовършеният Кримски мост се е появил на Yandex.karta.
Но, изтъква "Обозреватель", на финалната стадий от строителството на моста, при окупаторите са възникнали проблеми с документацията.