Габриел Шанел махна корсета от жените, облагороди черния цвят и създаде революционен парфюм. Очарованието на тази легендарна жена се състои в нейната специална красота, фин ум и изключителен характер, където любовта към свободата се съчетава с непрестанната жажда за самота.

 
В същото време тя беше обожавана и мразена, защото можеше да ви убие, дори с една проста малка фраза.

В живота си винаги е била ръководена от принципите, които винаги са й помагали да запази специалния си, неповторим стил. Може да се нарече прототип на модерната бизнес дама. Сега ще ви разкрием 5 урока от живота на Коко Шанел.

Животът на Коко Шанел

"Успехът често се постига от тези, които не са запознати с възможността за провал."

Самоувереността, талантът и силните страни са ключът към успеха. Никой няма да те забележи, докато не вярваш и не обичаш себе си. Например, Коко не готви. Не защото не можеше или беше мързелива, тя просто оставяше готвенето за онези, които го обожават, а тя използваше енергията си за развитието на собствената си марка.

"Мразя да гледам количеството храна, което французите изяждат."

Коко обожаваше шампанското, горещия шоколад, сиренето и бисквитите. Всеки ден се хранеше с хайвер и пиеше червено вино, за да остане млада и красива. Да, това е съчетание срещу старост. Но тя никога не ядеше големи порции и осъждаше пълните жени.

"Най-важното нещо е, да не се яде! ", казала веднъж фотограф на едно от модните списания. Разбира се, не приемайте този израз твърде буквално. Също така, Шанел казва, че в обятията на един мъж е важно да се чувствате като лека птица, която той да иска да носи на ръце.

 

"Луксът трябва да е удобен, в противен случай това не е лукс"

Преди Коко Шанел, черното е цвета на траура, но тя го въвежда като стил, с използваните материи, дължината под коляното, както и факта, че такава рокля прави слаба всяка фигура и с това е надминала времето си.

“Не губете парите, времето и енергията с нещо, което в крайна сметка няма да ви достави удоволствие.”

"Не ми харесва храната, която издава, че сте я консумирали, след като вече сте я изяли."

На светските обеди, Коко често се опитваше да се разхожда, но най-вече се стремеше към обикновена храна. Нйните готвачи не бяха обременени с капризи и трябваше да готвят печени картофи или пюре от кестени за вечеря. И тя също строго им забраняваше да използват лук в ястията. - Не ми харесва храната, която се усеща, след като я изядеш - казва Шанел.

"Тя имаше ексцентричен вкус за храна и не можеше да търпи миризмата на пикантна храна. От аромата на пържени ребра, горещ сос, лук и пикантен боб, направо й ставаше лошо ", казваха хората, които седяха с нея на масата на официални вечери.

"Жена, която не използва парфюм, няма бъдеще"

Това известно изявление на Коко Шанел говори само за себе си.

И все пак тази жена караше много мъже да полудяват по нея, а тя настоятелно казваше на всички млади дами: "Къде трябва да се пръскате с парфюм? Където искате да ви целунат. “

Коко, с помощта на химикът, работещ за нея, направи пробив в света на парфюмите, създавайкидълготраен аромат, базиран на алдехидите. Той е бил сложен в квадратна бутилка, по-характерна за парфюм на мъж, и е наречен Chanel No.5.

"Ако сте родени без крила, не се опитвайте да им попречите да пораснат" ,известният цитат на Коко Шанел . И това е вярно. За 87 години живот, великата Коко даде името си на цял стил на облекло, костюми, модна къща и парфюми. Постоянен новатор, Шанел създава много нови продукти, но преди всичко образът на жена, която преди нея не можеше да си представим.

Тя създаде собствената си легенда с ръцете си, добавяйки факти, объркващи биографите. Габриел отхвърли като ненужен боклук 10 години от живота си и не съжаляваше за това. Със своята съдба тя доказа: бъдещето не идва от миналото , по всяко време можете да започнете собствената си кариера и да я построите отново.
Ние не спираме да се възхищаваме на Коко Шанел ! И какво мислите за нейните 5 урока? Кажете ни в коментарите и споделете интересната статия с приятелите си в социалните мрежи!