Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде дълга пресконференция след загубата от Септември. Той говори по всички въпроси свързани с черно-белите.

„Връщам се точно на време за да вкарам нова компресия на влака. Идвам си тук, за да вкараме отбора в нов път. Имаме отбор, който с малко повече късмет, може да печели много. Има огромна разлика отпреди. Има колектив, който работи. Има ред и дисциплина, което за мен е най-важно. И оттам нататък няма да закъснеят. Какво ли не чухме за треньора и мен. Крушарски се бърка в работата, ония се бърка тук и там…Този човек направи така, че никой да не му се бърка. Работи си за колектива. Когато аз дойдох, имаше един Локомотив (Пд). Втората година имаше друг проблем. Но сега проблемите си ги решаваме – има спокойствие, живот, треньор. Треньор, това което сме се разбрали го изпълнява бе да ми мрънка. Все ме питате има ли пари. Като че ли Народната банка е мой спонсор. Ние, ако търсим Марадона, не сме сорасли с бюджета за него. За първи път имаме политика, която се спазва. Селекцията се работи отдавна. Имаме набелязани лица. Имаме си програма, по която работим. Няма да се учудите, ако видите и някой Марадона тук.

Нещата си вървят точно, както сме си ги начертали. „Златната среда“ засега е нашето място, което заслужаваме. Аз след 5 години трябва да започна да печеля. Как ще печеля? Като намаля разходите за отбора. Като вадим кадри и развъртим търговията. Само тогава можем да се борим за шампионска титла. Когато направя 15 млн., тогава ще бъда готов за шампион. С 5-10 млн. няма да стане. На никой вече не разчитам. Разтичам само на себе си. Докарал съм си 1-2 спонсора тука и това е. Искам да инвестирам в юношите. Искам да направя базата. Имаме някакъв напредък, но нещата не стават толкова лесно. Терените са на общината – в договора Общината трябва да гарантира, че Локомотив (Пд) ще си ползва земите безвъзмездно.

Тук каръкът е жесток – има една група локомотивци, които искат да подлеят вода на треньора, на Крушарски. За едни Крушарски е малоумник, за другите Акрпович трябва да излез на терена и да играе. В момента дразгите спряха. Все още обаче има такива тънки нишки, които могат да опънат напрежението. Вътре момчетата си „изяждат обувките“. Сега момчетата ги боли. Но не така, както ги „болеше“ преди две години…Сега има спортна злоба. Ще видите, че тази злоба ще се прояви в плейофите. Не мога да кажа, че момчетата не дават всичко от себе си, е лъжа.  Няма как някой да излезе и да ми каже, че Локомотив (Пд) няма отбор.

Пожелавам на Камбуров да изпревари Петър Жеков. Толкова много помия се изля срещу мен, че… Аз за Камбуров нищо лошо не съм казал. Той при мен беше един работник. Който иска да управлява да дойде и да дава пари. Локомотив е институция и тази институция заслужава уважение от всеки един човек, независимо как се казва той. Локомотив е допринасял за много неща, които са се случили в тази държава.

Феновете ги боли и мен ме боли. От три години ми се говори, че с тоя отбор ще изпаднем. Все изпадаме и все не можем да изпаднем. Аз ли съм толкова силен или отбор играе. Това исках да ви кажа в началото. Тук всичко ще си дойде на мястото. Който всява негативичъм няма място на тази трибуна и най-вече до мене. Аз съм малко краен, но 6 месеца ми бяха достатъчни да си избистря кухата кратуна и да ми се изяснят нещата, за да ги докарам нещата до край. Пари в Локомотив за високи цели пари ще има. “