Локомотив Пловдив бе надигран на собствения си стадион от Септември, който бе без няколко титуляри за тази среща. Загубата ще остави черно-белите на второто място в класирането на група Б от втората осмица, но по-притеснителното е играта на черно-белите, с която те не дават заявка, че могат да спечелят прейофите за седмото място срещу тимове като Славия, Черно море и днешния си съперник. Все пак до тогава има още 2 срещи и феновете на смърфовете вероятно ще гледат с надежда в оставащите два мача да видят в по-добро състояние своите любимци, водени от Бруно Акрапович, чиято статистика начело на Локо Пд става все по-негативна. Отново се прояви ахилесовата пета на пловдивчани – нереализирането на малкото създадени положения.

Първата прилична опасност се откри в наказателното поле на столичани. В деветата минута Димо Бакалов получи извеждащ пас през центъра на защитата, но Георги Стоичков успя да блокира капитана на „смърфовете“. В 13-ата минута Мирослав Будинов притесни за миг вратаря на домакините Илко Пиргов, но ударът му с глава не се получи.

Последваха скучни минути, за да дойде 23-ата, когато гостите смълчаха „Лаута“. Първо, акцията на Локомотив завърши безславно, а след това главният рефер Никола Попов „блокира“ Игор Банович, който опитваше да достигне до топката пред наказателното поле на Септември. Веднага след това хората на Митов организираха контра, завършена по чудесен начин от Байду. Ганаецът се разходи сред отбраната на домакините и с премерен удар в долния ъгъл откри резултата – 1:0. В 30-ата минута „смърфовете“ пропуснаха да изравнят. Елтон дос Рейс падна в пеналта на гостите, а топката попадна на крака на Абделхаким Буна, който от чиста позиция не успя да намери вратата. В 42-ата минута контраакция на гостите принуди Илко Пиргов да излиза извън наказателното поле. Стражът повали Байду в близост до флагчето за ъглов удар, което му „спечели“ жълт картон. Бившият вратар на Пирин (Благоевград), Литекс и Черно море обаче се контузи и това принуди Бруно Акрапович да прави принудителна смяна. На голлинията на пловдичани застана хърватинът Антони Милина.

След почивката Локомотив наложи силен натиск, довел до серия от корнери. В 60-ата минута Елтон се оказа последна преграда пред гола, изчиствайки голов удар от голлинията. След пет-шест минути Янко Георгиев улови изстрел с глава на Буна и резултатът се запази непроменен.

Върха на безсилието на Локо Пд бе пропуснатата от Марчев дузпа в 34-тата минута. Това бе втори пропуск Марчев, който в 61-ата минута не успя да вкара от изгодна позиция.

В последната секунда на даденото от съдията продължение Септември стигна до нов гол на празна врата, след като резервният вратар Милина бе отишъл да скача в наказателно поле на гостите в търсене поне на изравнително попадение.

След последния съдийски сигнал повечето футболисти на Локо Пд отидоха при феновете на Трибуна Бесика и разговаряха няколко минути с тях. В крайна сметка играчите бяха изпратени с кратки аплодисменти от черно-белите привърженици.