Град Раковски, кв. „Стряма” е най-силната икономическа зона в област Пловдив. Може би шефът на полицията там Георги Илиев е бил неудобен и е пречел на някого, но това ще стане ясно по-късно, по време на делото. Това коментира на излизане от съдебна зала адвокатът на задържания полицейски шеф Стоян Донков.
 
Той каза още, че прокуратурата сочи като уличаващо доказателство нещо, което е намерено в метално кошче в кабинета на Илиев, но според защитника всичко, което е намерено вътре, е изгоряло и няма яснота какво е то. Обвинението се крепи единствено и само на показанията на двамата полицаи, които също са обвиняеми по делото за подкуп – Гоцев и Колев. По време на разпитите те са заявили, че търговецът на безакцизен тютюн, който е ром, им предлагал подкуп, тъй като го били заловили. Гоцев казал, че ще иде да пита шефа си – Георги Илиев, дали иска подкупа и се върнал след минута, казал, че има неговото одобрение.


„Този полицай може да е отишъл до тоалетна, може да е излъгал, че е говорил с началника си, за да има лична облага. Пари, така или иначе, не са намерени”, коментира адвокатът.

Според Донков показания са дали и трима разследващи от дирекция „Вътрешна сигурност”, но те, по думите му, са преразказали единствено и само това, което са разбрали от разпита на Гоцев и Колев.

По думите на защитника, прокуратурата е действала тенденциозно и е обявила на брифинга всички подробности, още преди на Георги Илиев да бъде повдигнато обвинение.

Така или иначе, съдът остави полицейския шеф в ареста, тъй като сметна, че има достатъчно доказателства, че под негово ръководство са взети 20 бона рушвет от незаконния търговец.

Донков обяви, че след три дни ще обжалва решението на съда и ще иска по-лека мярка за неотклонение за клиента си.

През цялото време арестуваният полицейски шеф запази ледено мълчание.
 
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор:Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ