Хеликоптер КА-26 от селскостопанската авиация е кацнал принудително днес в двора на „Винпром Свищов“. Машината била наета от фирма “Агрария”, за да пръска земеделски посеви, но по време на полета, пилотът установил нередност в двигателя и побързал да приземи летателния апарат, съобщава "Труд". 

Най-близкото място се оказал районът на свищовския винпром. При снижаването обаче вертолетът закачил една от сградите и витлото се счупило. “В момента проучваме случая. Не можем да кажем защо авиаторът е избрал да кацне в двора на винпрома.

Машината не е наета от нас. Като по чудо пилотът е жив и здрав, няма жертви и пострадали хора от предприятието. Щетите не са сериозни”, коментираха от ръководството на винарската изба.

След сигнала за инцидента на място пристигнал и екип на пожарната, линейка, на полицията и на Община Свищов. “Не се наложи намеса от наша страна, защото нямаше сериозно произшествие. Тепърва ще бъдат разпоредени експертизи, за да се установи какво е наложило извънредното приземяване на вертолета. 

Направен е оглед на място и тепърва ще се изяснява на коя авиокомпания е хеликоптерът