Британският вестник The Mirror, който написа за самоличността на заподозрения в отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря, публикува много странна снимка на предполагаемия отровител.
На черно-бяла снимка, която вестникът пише, че е направена още през 80-те години на миналия век, е изобразен мъж, чиито очи са закрити с черен правоъгълник, а останалата част от лицето му е толкова замъглена, че е напълно невъзможно да се разпознае. Източникът на снимката е означен като "неизвестен".Твърди се, че това е 54-годишен бивш служител на ФСБ, който използва паспорт на името на Михаил Савицкис и шпионско име Гордън. The Mirror, цитирайки данни от полицията, пише, че по време на отравянето на Скрипал този шпионин е действал като част от група от шестима души и сега най-вероятно вече е в Русия, така че няма да бъде възможно да бъде разпитан.

На снимката на мистериозния руски шпионин, публикуван в британския вестник, потребителите на социални мрежи реагираха с ехидни коментари. Някои от тях пишат, че не могат да спрат да се смеят, друг пише, че на фотографията може и да е Борис Джонсън, трети се подиграват на "огромната" работа, извършена от полицията, която е поставила неразличима снимка, на която може да е всеки. 

Превод и редакция: БЛИЦ