Млад мъж тази вечер падна прострелян в подземния гараж на бл. 161 в бургаския ж.к. „Славейков” и бе намерен целият в кръв на свободно паркомясто. Той е живеел с приятелката си на квартира в жилищната сграда, която е една от най-новите в района.

Тези вечер те са имали гости, но всички са били в абсолютно адекватно състояние. Към 22:30 ч. той  казал, че слиза за малко до долу без да оповести причината  но се забавил твърде дълго. Малко след това негов приятел го намерил в безпомощно състояние.

Жителите на околните блокове чуха неистови писъци на жена, наподобяващи дори зов за помощ от дете. Един от първите отзовали се на място завари младия мъж в кръв около главата, а край него един от неговите млади приятели. Пострадалият е бил облечен с дънки и кожено яке, на външен вид е добре сложен мъж, предава репортер на БургасИнфо.

 „Няма да умреш, няма да умреш”, зовеше младият мъж. Той търсеше спешно кърпи за спиране на кръвта, докато дойде линейката на място. Лекарският екип се отзова скоростно на мястото на инцидента и буквално в рамките на 5 минути вдигна и транспортира пострадалия младеж в болницата.

 На място дойде екип на Второ РУП, който разговаря с приятелите на пострадалия млад мъж. Приятелката му е в шок, докато младите мъже все още имат надежда, че той ще се възстанови. Те казаха, че не са го виждали с оръжие. Младите хора търиха постоянно информация за състаонието на своя приятел.

По последни данни младежът е в кома, има огнестрелна рана в главата с  входно и изходно отверстие и е преведен в Реанимация.