Ботев отстъпи с 0:2 на Лудогорец в дербито на 23-тия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на помощния терен на базата в Коматево.

Първата част на срещата далеч не оправда очакванията за зрелище, като играта бе равностойна и голови ситуации и пред двете врати липсваха напълно.

След почивката, в пълен контраст на първото полувреме, двубоят бе изключително динамичен и приятен за наблюдаване. В рамките на по-малко от 120 секунди играчите на Лудогорец на два пъти поразиха вратата на "канарчетата". Първо в 52' Георги Вълчев засече с глава центриране от корнер, а минута по-късно Димитър Митков удвои. Пет минути по-късно гостите вкараха за трети път топката в мрежата, но попадението бе отменено. Последва натиск на "жълто-черните". В 69' след меле четири удара на играчи на Ботев от близка дистанция бяха блокирани от стража и бранителите на разградчани. Малко по-късно Ангел Бастунов имапе отлична възможност да намали. Осмицата на пловдивчани преодоля двама в "зелено", но останал очи в очи със стража Русанов той пропусна. 

След поражението Ботев остана на 8 точки от лидера Лудогорец, който има и мач по-малко. В следващия кръг "канарчетата" гостуват на Марек.

Срещата можехте да наблюдавате На ЖИВО в Glas.bg, PlovdivDerby.com и Юношески футбол - Пловдив Glas.bg.